„Нашият централен съвет прие декларация. ДПС заявява своята категорична позиция, че управлението е пълен провал. Управляващите доведоха страната до пълен колапс. Домакинството на съвета на ЕС не може да замести всички реформи. Това управление е вредно за страната“, категоричен бе Мустафа Карадайъ на брифинг след заседанието на Централния съвет на партията, състояло се днес.“Демокрацията е заплашена, стабилността в страната е под заплаха и това изисква от нас спешни действия“, каза още той.

„Всички ние ще платим много висока цена. Демократичните принципи се нарушават на най-високо ниво. Българските граждани искат промяна. С управлението на страната трябва да бъдат ангажирани партии, ангажирани с европейските ценности. Призоваваме всички отговорни партии и институции да запазим мира

„Предсрочните избори са неизбежни. Искаме оставката на правителството. Въпросът е какво се случва в държавата и какво от това, че ще има ново правителство след едни предсрочни избори, ако ще се случва същото в страната“, завърши Карадайъ.