Тричленен състав на Окръжен съд – Пазарджик обяви решението си по жалбата на Лазар Влайков срещу наложената му присъда на първа инстанция за трагичния случай от миналата година, когато след игра с неговия пистолет по време на празненство, от ръката на малко дете загина собственика на заведението – Наско Тонкев. Четири години ефективен затвор и заплащане на разноските по делото, това е окончателното решение на магистратите. Бившият председател на общинския съвет в Септември обжалва наказанието си от три години и 4 месеца затвор ефективно, като настояваше за по-ниска и условна присъда.

Прокуратурата отхвърли това искане с мотива, че  в качеството си на обществена личност Лазар Влайков е трябвало да попречи на безразборната стрелба с газови пистолети на празненството, като вместо това, той сам се е включил в нея, при това след употреба на алкохол. От това е последвала смъртта на Наско Тонкев, собственикът на заведението, в което е празнуван рожден ден на 6-годишно момченце.

Защитата настояваше, че  Лазар Влайков има добри характеристични данни и стриктно е спазвал забраните и ограниченията, наложени му в досъдебната фаза. Влизането в затвора ще остави семейството му без доходи и ще влоши здравословното състояние на болните му родители. Делото бе на 15 октомври.