На провелия се през почивните дни във френската столица Париж турнир от серията Супер 750 “French Open” с награден фонд 750 000$, Стефани и Габриела Стоеви спечелиха сребърни медали.

Сестрите тръгнаха изключително уверено и на четвъртфинала на жени двойки буквално “отнесоха” втората Японска двойка: Матсумото/Такахаши с 21:8/21:16, като с тази победа се класираха за полуфинала. Там нашите момичета срещнаха корейската двойка Лии/Шин и категорично са отправиха за финала с изключително важни точки за Световната ранглиста.

Снощи състезателките на „Бадминтон Скуош клуб – Пазарджик“ загубиха финала от Японките Матсумото/Нагахара с 21:14/21:19 и останаха със сребърните медали, но момичетата показаха през целия турнир страхотна игра, голямо израстване и не на последно място взеха страхотен брой точки за Световната ранглиста.

Съвсем скоро ще започнат и турнирите, които ще носят точките за класиране за Олимпиадата в Токио, а момичетата на практика са единствените европейки, които в настоящия момент могат да се борят и да печелят срещу азиатските женски двойки.

29стоеви