За първи ноември – Денят на народните будители учениците от гимназията по икономика  посетиха театрална постановка по покана на директора на ДКТ „Константин Величков “ Григор Антонов, възпитаник на училището.

Младият режисьор и настоящ директор на театъра в Пазарджик Григор Антонов е сред огромната общност от успели българи, чийто професионален път започва от  гимназията по икономика. Днес средношколците  посетиха постановката по френската класика „С любовта шега не бива“ от Алфред Дьо Мюсе.

Тя  е първата премиера за тази година на Драматично-куклен театър „Константин Величков“ и  е дело на режисьора Петър Денчев, а в ролите учениците видяха Тодор Танчев, Августина-Калина Петкова, Стефан Попов, Елена Замяркова, Симеон Гълъбов, Людмила Даскалова и Димитър Терзиев. Залата аплодира театралната трупа на спектакъла и Григор Антонов.

Пожелаха му с мениджърските си умения, придобити в училището, с креативността на режисьорските знания и опитност да изведе колектива до нови успехи и да превърне пазарджишкия театър в духовен дом на Мелпомена.