* Снимка:  Заместник-директорът на ОДМВР – Пазарджик комисар Ивайло Тишев

Криминалистите от ОД МВР – Пазарджик са конфискували за десет месеца 520 гр. кокаин от различни дилъри. 400 гр. от иззетото количество бе прибрано в средата на януари т.г. след ювелирна акция срещу Величко Димитров – Мечката, който вече е вкаран в затвора, след като пловдивският Апелативен съд потвърди изцяло присъда от 8 години лишаване от свобода и глоба в размер на 80 000 лева спрямо 46-годишния огняновец. Останалите количества са били установени и иззети от различни точки на областта като Велинград, Пазарджик и Пещера.

Една от приоритетните дейности на криминална полиция е противодействие на производството и разпространение на наркотични вещества, това бе обявено днес по време на брифинга на заместник-директорът комисар Ивайло Тишев, началникът на отдел „Охранителна полиция” комисар Иван Дончев и старши инспектор Мария Панайотова – началник на група в сектор”Охранителна полиция”.

От началото на годината до момента са иззети още:

  • Хероин – 7.5грама
  • Марихуана – 4.3 килограма
  • Канабис под формата на растения – 198 растения или 101 килограма суха маса
  • Амфетамин – 850 грама
  • Метамфетамен – около 50 грамаи 54 таблетки
  • Дизайнерска дрога – 1058 таблетки

Противодействие на икономическата престъпност: В хода на провеждани полицейски акции от служителите от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” и полицейските управления в региона са иззети акцизни стоки без бандерол – цигари – около 503 000 къса, сух нарязан тютюн – 431 килограма, алкохол – 3873 литра.