Осем ученици от Гимназията по икономика в Пазарджик ще участват в тазгодишната инициатива  на JA Bulgaria „Мениджър за един ден“, която се проведе днес. Те бяха посрещнати от зам.-кмета Петър Петров и секретаря на общината Румен Кожухаров, които им разясниха основните функции и задължения на ръководството на местната власт.

30Габриела Василева* Габриела Василева

Дванайсетокласничката Мария-Николина Гюрова бе новият кмет на Община Пазарджик за един ден. В ролята на неин заместник влезе Габриела Василева от 11 д клас, а секретар – Иван Кукушев от 12 а клас.

30мениджър 30мениджър1

 

Ученици от  гимназията по икономика „работиха“ днес и  като директор и  началници на  отдели „Събиране“, „Услуги за граждани“  и „Ревизии“  към НАП Пазарджик. Това са десетокласничките Мария Петрова, Десислава Перева и техните съученици от 11 д клас Дениз Алиман и Полина Вранчева. Третата важна позиция, която зае възпитаник на гимназията е главен управител на магазин „Технолполис“. Това е Елена Димитрова от 11 д клас.

“Мениджър за един ден” е една от най-значимите инициативи на JA Bulgaria. Целта й е да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. По време на инициативата висши държавни мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания в рамките на един работен ден. „Мениджър за един ден“ е в пълен синхрон с политиката на Европейския съюз- образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията. Тазгодишното издание е 17-то поред.