26 – годишният Викторио Александров, който уби майката на детето си в столичния картал „Надежда“ подал жалба за психически тормоз в срещу нея в петък миналата седмица. Тя го била напуснала в четвъртък, а на следващия ден той се оплакал от поведението й, съобщи шефът на СДВР Ивайло Иванов, който съобщи подробности около зловещото убийство,цитиран от Dnes.bg.

След като прострелял фатално 23-годишната жена, той взел детето, качил се на такси, заплашил шофьора и няколко пъти го карал да сменя посоката на движение. Пред него споделил, че има намерение да се самоубие, но детето трябвало да живее.
Дори казал на шофьора, че ще му го остави, а след това той трябвало да го предаде на негови приятели. В крайна сметка обаче прострелял момиченцето в дясното око, а себе си просто леко одраскал, нямал патрон в главата.

Александров е казал на шофьора на таксито да спре на тъмно място до Горни Богров. Там е прострелял и едногодишната си дъщеря, която полицаите са намерили все още жива, но за жалост по-късно бебето почина. Именно таксиметровият шофьор се оказал ключов за бързото откриване на убиеца. Той се обадил в полицията и съобщил, че мъж с дете се е качил в колата му в „Надежда“, заплашил го е казал му е първо да кара към Благоевград, след това си е променил мнението и го е насочил в друга посока, а след това го е принудил да спре до Горни Богров и с детето да влязъл в храстите.

Шофьорът е казал още, че детето през цялото време е плакало, а мъжът е споделил, че има намерение да се самоубие, но детето трябва да живее. Униформените веднага са тръгнали натам. Претърсвайки мястото са чули изстрели, минали са зад храстите и са видели простреляното бебе и убиецът. Линейките са реагирали много бързо, намерено е и оръжието   – законно притежават пистолет, обясни още Ивайло Иванов.

Той допълни, че веднага след получаването на сигнала в 18, 30 ч. е бил проверен абсолютно всеки адрес, на който би могъл да се намира убиеца. Отряд „Кобра“ също се е включил в акцията, защото Александров е бил въоръжен. Иванов каза, че той и приятелката са имали проблеми в семейството, но не е било нещо сериозно. „По непотвърдена информация преди година също са се  разделяли, миналата седмица тя го е изоставила, каква е причината засега не заем, в четвъртък се разделят, в петък той  е пуснал жалба за психически тормоз“, допълни шефът на СДВР.

Александров от 5 години е работил в частна охранителна фирма и няма данни да е страдал от някакво психическо заболяване. Ръководителката на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова съобщи, че Виторио не е комуникирал с близки, след като е прострелял 23-годишната жена в „Надежда“.

„Той си е изхвърлил мобилния телефон. Никой съсед не е чул изстрелите. Майката е открила дъщеря си, след като не е успяла да се свърже с нея по телефона, е извикала ключар, той е отворил и тя е видял трупа с две прострелни рани“,  обясни Русинова. Младата жена е живеела в апартамента в „Надежда“ от миналата седмица, след скандал между нея и Виторио.

„В събота и в неделя бащата на убитата е оставал да спи в апартамента, вероятно притеснявай се от действията на Виторио“, каза още Русинова. Прокуратурата ще поиска той да остане за постоянно в ареста,   като предвид, че няма опасност за живота му вероятно ще бъде преместен от „Пирогов“ в друга болница.