11 ученици от Средно училище“ Св.Кл.Охридски“ в град Ракитово участваха в световната инициатива“ Мениджър за един ден“ на „ Джуниър Ачийвмънт“, която се провежда за 7-ма поредна година в родопския град в местната община. На стола на кмета на община Ракитово Костадин Холянов за няколко часа седна Йорданка Мечева, Ванеса Янева пък пое функциите на зам.-кмета Цанко Молов, а Мария Кощикова-на зам.-кмета Димитър Топалов.

Секретар на мястото на Надя Тончева за ден стана Мария Мечева. В ролята на председателя на Общински съвет –Ракитово Нина Димова се изяви Мария Пейчинова, а Айлин Дрикова пое „ Протокол и канцелария на кмета“. Яна Синапова пък помагаше в работата на гл.експерт „ Образование“ Гергана Мандарева, а Любослав Циков оглави отдел“ Местни данъци и такси“. На мястото на Георги Пелев в Дирекция „ Специализирана администрация“ седна Християн Петаков, а Кристиян Делиев пое дейностите на ст.експерт“ Екология и опазване на околната среда“ Станимир Живков.

Ивана Кошева пък поработи малко като технически секретар на Общински съвет-Ракитово. Над 7000 ученици в цялата страна участват в тазгодишната инициатива“ Мениджър за един ден“, като заемат отговорни позиции в общински администрации, финансови институции и други, коментира зам.-директорът на СУ“Св.Кл.Охридски“ Дафинка Клечарова, която заедно с Веска Андонова бяха ръководители на групите ученици от Ракитово. 11-мата „мениджъри“ получиха по един плакет и сертификат от името на Община Ракитово, а зам.-кметът Цанко Молов ги поздрави за старанието и отговорността, с която са поели ръководните постове.

Той им пожела да реализират мечтите си и да си изберат бъдеща професия, която да изпълняват с желание и любов, и най-вече да останат в България и в родния си край. В края на „Мениджър за един ден“ младежите си направиха снимка за спомен със своите  ръководители-наставници в Община Ракитово.