Малчуганите от първата частна детска градина „Доброта“ отбелязаха първата година от създаването ѝ в Световния ден на добротата, който бе вчера. Дечицата показаха своите умения да танцуват и декламират пред родители и близки. Всички бяха поздравени от основателката на детското заведение – Мария Бакалова, която им пожела да бъдат здрави и все така ученолюбиви.

Родителите и бабите, както и гости на тържеството с радост наблюдаваха изпъленията на български хора, детски песнички и стихчета, с които децата показаха знанията си за качествата на зеленчуците, които растат в градината. През изминалата година те се запознаха с това как се садят и отглеждат домати, тиквички, моркови и патладжани. Посетиха мелница, в която видяха как се произвежда брашното за хляба. Месиха хляб и се разхождаха на специално оборудвана каруца в селото, за да видят наживо истински коне, крави, овце и агнета.

Много от възпитаниците на градината са градски деца и бяха срещали подобни представители на фауната само на картинки в книжките си. В топлите летни дни децата имат възможност да се къпят в басейна на детската градина, да ходят на лагер в гората, където се учат как се прави палатка и да играят на открито.  Когато времето позволява децата посещават парк „Острова“ и зоологическата градина, техни любимци са зайчетата и маймунките, тигърът и лъвът, споделиха те.

Децата се учат да рисуват, да смятат, както и да разпознават буквите.

Малките таланти с радост посещават „Доброта“, където имат всички условия за природосъобразен живот, а в същото време са обгрижвани с много любов и топлота от своите възпитателки. Детска градина „Доброта“ се намира в с. Синитово, ежедневно децата се вземат от домовете им в Пазарджик с микробуса на градината и вечер се връщат по домовете си по същия начин.

14доброта 14доброта114доброта3 14доброта7 14доброта1114доброта4 14доброта5 14доброта6 14доброта8 14доброта9 14доброта1014доброта12