Служители от Районно управление – Созопол задържаха 30-годишен пловдивчанин за кражбата на паричната сума от 30 000 лв. и три мобилни телефона на обща стойност 2 800 лв., собственост на 25 годишна бургазлийка. Кражбата е извършена преди тринадесет дни, а историята е достойна за филм.

Разследващите констатирали че, че бургазлийката и Е.Р. се запознали през месец май тази година в социалната мрежа «Фейсбук», като няколко месеца си писали и се виждали само, чрез уеб камера.

На 6 ноември двамата си уговорили среща и Е.Р. заедно с двете си деца дошъл в апартамента на 25 годишната жена, разположен в к-с «Меден Рудник», поговорили известно време и решили да посетят родителите на пловдивчанина, които живеели в Турция. Пловдивчанинът предложил да си купят апартамент там и да заживеят заедно.

Заради това бургазлийката изтеглила от банков клон сумата от 15 000 лв., която добавила към спестените си в дома 15 000 лв. /част от парите били наследство от починалите й родители, а друга част – парични помощи от ТЕЛК за това, че е глухоняма/.

Жената взела всичките си пари и заедно с Е.Р. и двете му деца се качила в автомобила на пловдивчанина «Ауди А 4», с пловдивска регистрация, като потеглили за Турция. В с. Крушевец Е.Р. спрял и помолил 25 годишната бургазлийка да му купи цигари от крайпътен магазин. Тя слязла, след което автомобила потеглил в посока Малко Търново.

Жената махала след «Аудито», но то не спряло, след което потърсила помощ от полицията. Е.Р. е бил обявен за общодържавно издирване, като на 19 ноември е установен от служители на ГКПП – Малко Търново при влизане в България от Турция.

Задържан е и конвоиран до Районно управление – Созопол, където направил пълни самопризнания. Мобилните телефони – предмет на престъплението са намерени у пловдивчанина и иззети. Същият заявил, че ще възстанови и отнетата парична сума. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Созопол.