Здравейте,

Днес 03.12.2018г.,  понеделник, Пазарджик осъмна без тролейбусен транспорт. Жиците били замръзнали и всички тролеи се „подредили“ на колелото на моста на р.Марица в невъзможност да тръгнат към ж.п гарата.

Часът е 7.30.Пристигнал е влак и на спирката чакаме тролея/около 15 човека/ по разписание в 7.45ч.,но уви….Няма кой да каже, че тролеи не пътуват и да се справяме както можем. При положение, че цената на билетчето вече е 1.00лв., независимо за 1,2,3, спирки или до края на линията.

Цената на картата вече е 31.00лв., но точно днес няма да бъде използвана, а допълнително ще трябва да се приготви сума за такси или отново поне 1.00лв.,за да се стигне до работата /или училището/ без закъснение. Безумното обяснение на диспечери, че „чакат началниците“, за да се вземат мерки звучи ако не смехотворно, то АБСУРДНО! /

Предлагам всички началници да слязат от служебните коли и да ползват този транспорт ежедневно поне за седмица./Нямало как да се пуснат автобуси по линията, защото представете си те нямали такива?  Въпросът ми към всички институции, които имат пряко отношение към обществения транспорт в града е: Къде ще бъдат вложените средствата от увеличените цени на билетите и картите? Как ще бъдем обезпечени при така често създаващите се ситуации, защото във всяка нормална държава-щом платиш нещо-имаш и права да получиш ? Какво ще стане с тези нещастни жици, ако падне сняг от 30 см., а температурите паднат не под -5, а под -15градуса? Моля да публикувате ,за да знаят гражданите, че днес трябва да си осигурят алтернативен транспорт за придвижване срещу съответните суми.

Лидия Кръстева