Ден преди откриването на кампанията за рециклиране „Пазарджик обича“, сърцето за събиране на капачки от пластмаса започна да се пълни. Днес малчуганите от втори и трети класове на СУ“Георги Брегов“ се включиха в инициативата на Съвета за младежка политика и изсипаха събраните от семействата на децата капачки в металното сърце.

„Тъй като утре е почивен ден и част от учениците няма да могат да присъстват, решихме да направим това днес,“ разказа класната ръководителка на трети „А“ – Марияна Проданова. Заедно с нейния клас на мястото в центъра пристигнали още две деца от втори „Б“ клас.

„Радвам се, че Пазарджик се присъедини към градовете, коит имат подобна кампания, смятам, че по този начин се създават и много полезни навици за децата, защото те са наясно, че трябва да полагат грижи за опазване на природата, както и че голяма част от отпадъците, които замърсяват околната среда подлежат на рециклиране и основна грижа за всеки един от нас е да положи усилия и да ги предаде за повторна преработка.“ – каза още г-жа Проданова.

Сърцето е разположено в пешеходната зона между сградите на община Пазарджик и Държавен архив, в непосредствена близост до статуята на Лъва. Тържественото откриване на кампанията е насрочено за утре, в 11 ч. като там ще има и пунктове за приемане на платмасови, метални и хартиени отпадъци.

07деца-сърце3 07деца-сърце407деца-сърце

07деца-сърце1 07деца-сърце2