Таня ЙОРГОВА

Отново е Декември. Празниците наближават, а Коледният дух малко по малко се настанява в сърцата ни и ги отваря за добротата, за вярата, за чудесата. Изпълва ни с усещане за красота, вълшебство и трепетно очакване – така чисто, по детски.

В присъствието на много деца и възрастни бяха запалени светлините на десет метровата жива коледна елха в Брацигово. Те озариха небето в центъра на града и украсиха площад „Централен“. Традиционният макет на рождественската ясла също зае своето място. С много трепет и вълнение малчуганите заедно с техните родители отброиха времето до запалването на светлините. В своето приветствие към множеството от хора, кметът на Община Брацигово Петко Петков каза: „В навечерието на Коледа и Нова година – тези толкова хубави и светли празници, нека да си пожелаем много здраве, щастие и късмет! Нека не забравяме, че сме хора, на които е присъща обичта и добротата, топлината и радостта от общуването…“ .

Тематични стихове и песни, посветени на най-светлите празници – Рождество Христово и Нова година, представиха възпитаници  от Детска градина “Здравец“, Начално училище „Васил Петлешков“ и Комплексът за социални услуги за деца и семейства. Целият площад и главната алея се обляха в разноцветни светлини. Интересната коледна украса беше обновена по идея на кмета на общината г-н Петко Петков с минимални средства, но с оригинални решения. Наслаждавайки се на пищната заря, присъстващите можеха да се почерпят с вкусотии, любезно предоставени от Община Брацигово, Детска градина“Здравец“, Комплекса за социални услуги за деца и семейства и Домашен социален патронаж.

Весели зимни празници !

07елха брацигово 07светото семейство 07програма