Шефът на „Пътна полиция“ към РУ на МВР – Казанлък – Тодор Николов бе открит мъртъв в собствената си кола „Мерцедес“, в района на с. Бузовград, от където е родом.

Вчера той бе обявен за издирване от ГД “Национална полиция“. Хората, които имат информация за него, могат да я съобщят на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Няма информация дали Тодор Николов е имал лични проблеми. Според негови колеги не е имало някакви индикации за промени в поведението му. Дни преди изчезването Николов е споделил, че има сърдечни проблеми и предстоят по-сериозни прегледи. Тодор Николов е в системата на МВР повече от 10 години.

„Допълнително притеснение води и фактът, че липсва служебното му оръжие от касата му. От момента, в който ми е докладвано, съм разпоредил да бъде сформиран щаб, който да проведе издирвателни мероприятия, за да бъде установено местонахождението на колегата. Към настоящия момент нямам положителен резултат по отношение на издирвателните мероприятия“, подчерта шефът на ОД МВР – Стара Загора Георги Хаджиев, днес сутринта.

„Издирвателните мероприятия продължават. От вчера полицаите от РУ Казанлък са обходили абсолютно всички маршрути, за които има данни, че могат да бъдат посетени от Николов. Днес предстои да бъдат проведени издирвателни мероприятия като ще бъдат проверени абсолютно всички камери на Казанлък, ще бъдат проверени и маршрутите на неговия автомобил“, поясни Хаджиев. „Аз силно се надявам, че той не е станал жертва на престъпление“, каза ст. комисар Хаджиев.

„Понеже се появи информация във връзка със случая със задържания колега от РУ- Казанлък, такава връзка не намирам“, коментира той. Хаджиев допълни, че не би могъл да кажа какви са причините заизчезването на колегата. „Вчера може би в рамките на 30-40 минути съм беседвал със сестра му и със зет му. Не съм усетил индикация да е бил напрегнат и да е имал някакви проблеми“, каза още той. Ст. Комисар Хаджиев уточни, че от полицията са разговаряли с цялото му обкръжение и днес кръгът ще бъде разширен.