В 22:05 ч. в снощи ОЦ при РДПБЗН – Пазарджик е получено съобщение за пожар в жилищна сграда, намираща се в гр. Пазарджик на ул.“Илион Стамболиев“ №19, в Пазарджик. При пожара е пострадал, (обгазен), мъж на 92 г. В ликвидиране на произшествието е участвал един автомобил с четирима пожарникари от РСПБЗН – Пазарджик. Пламъците са погълнали телевизор, климатик и прозорец, опушени са и стените на къщата, която за щастие е оцеляла. Днес ще бъдат изяснени причините довели до инцидента.

Зимният сезон е период, през който рязко се усложнява пожарната обстановка, в резултат на масовото използване на локални отоплителни и нагревателни уреди – електрически, на твърдо, течно и газообразно гориво, предупредиха от Пресцентъра на МВР. Това увеличава опасността от възникване на пожари, при които не са изключени и човешки жертви, когато не са предприети необходимите мерки за пожарна безопасност.

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пазарджик апелира към жителите на региона: бъдете внимателни и отговорни през отоплителен сезон на 2018-2019 година.