22катастрофа

Първите блъснали се в катастрофата на надлеза на Звъничево коли рано тази сутрин са Пежо и Лада. Както вече ви информирахме в соцвозилото са пътували семейство от Ветрен дол, съпругът Димитър е професионален шофьор, карал е градския автобус 26. Съпругата му работила в Пазарджик и най-вероятно той е тръгнал да я кара на работа тази сутрин.

Пътят е бил силно заледен и точно на надлеза мъжът не е успял да овладее автомобила, което довело и до фаталния сблъсък. Според очевидци надлезът е бил опесъчен само откъм Звъничево, от Братаница към Пазарджик обаче ледът не е бил обработван.

Тежко пострадалите в резултат на пътно-транспортното произшествие са пътували в посока Пазарджик.

На мястото се извършва оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, изясняват се причините довели до тежката катастрофа.  В  момента се установява самоличността на загиналите и ранените, произшествието е станало при намалена видимост в резултат от гъста мъгла и по всяка вероятност от заледяването на пътя. автомобилите са четири -Лада, Пежо, Мердецес и Форд. На местопроизшествието се извършва оглед. До отработването на инцидента пътя остава затворен. Предвиден е обходен маршрут през село Лозен. По трасето има разстановани екипи на полицията, които да дават указание на водачите.

В тежкото ПТП на надлеза при село Звъничево са участвали по първоначални данни 4 автомобила. Непосредствено след като е станало то, движещите се зад тях автомобили също са се опитали да спрат и са предизвикали още ти леки ПТП извън тежкото. така на надлеза в момента има общо 11 автомобила. Останалите 7 автомобила не са част от тежкото, а от последващи леки инциденти заради по-тежката катастрофа.