На 15 декември след подаден сигнал от любители риболовци за заложени мрежи на яз. Карабунар е извършена проверка от инспектори на ИАРА Пазарджик. При проверката са открити три мрежи в работно положение, вързани една за друга, с обща дължина над 450 м. и размер на окото 60 мм, 80 мм и 120 мм. Уловената в тях риба- пет броя толстолоб, общо около 100 кг., осем шарана около 25 кг. и каракуда 40 бр. около 50 кг., е освободена и върната жива във водата.

Извършителите са избягали с лек автомобил, след като са забелязали автомобила на ИАРА. Мрежите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Изказваме благодарност на любителите рибари за оказаното съдействие.

На 17 декември е извършена проверка и на яз. Батак по суша и по вода. В хода на проверката е открита мрежа в работно положение в района на Дорковски залив с обща дължина около 60 м. и големина на окото 60 мм. Уловената в нея риба каракуда-15 бр. 20кг., червеноперка-30 бр. 5кг. и костур-15 бр. 6 кг. е върната обратно в язовира, а мрежата иззета с протокол. Бяха проверени и 5 любители риболовци, като други нарушения не са констатирани.