Кметът на Пазарджик – Тодор Попов спечели безапелационно конкурсите за „Политик и кмет на 2018 г.“ Той поведе в надпреварата с останалите номинирани още в средата на периода определен за гласуване в нашата анкета и до вчерашния ден – 31 декември, се задържа пръв в класацията. С най-висока подкрепа от страна на читателите ни от народните представители се ползва Йордан Младенов от БСП, следван от съгражданката си и депутат от ГЕРБ – Десислава Костадинова. Номинации от нашите читатели получиха още  Десислава Тодоровоа (ГЕРБ) и Надя Клисурска от (БСП). Де факто това четиримата народни представители, които са оставили белег за работата си в съзнанието на хората, които харесват нашия сайт и това е своеобразна оценка за техния принос.

Политик на годината

 • Тодор Попов (60%, 2 260 Votes)
 • Йордан Младенов (17%, 653 Гласа)
 • Десислава Костадинова (12%, 441 Votes)
 • Десислава Тодорова (6%, 232 Гласа)
 • Надя Клисурска (5%, 205 Гласа)

Общо гласували: 3 784

В конкурса за „Кмет на годината“ номинации получихме за общо осем градоначалника, които са постигнали реални резултати по време на изтеклата 2018 г. Всеки един от тях има своите поддръжници, което се доказа и от самата анкета.

Кмет на годината

 • Тодор Попов (53%, 2 057 Votes)
 • Стоян Кузев (11%, 437 Votes)
 • Николай Зайчев (8%, 321 Votes)
 • Никола Белишки (7%, 285 Votes)
 • Петко Петков (7%, 271 Votes)
 • Д-р Костадин Коев (5%, 187 Votes)
 • Петър Паунов (5%, 181 Votes)
 • Стойно Чачов (4%, 163 Votes)

Общо гласували: 3 900

Защо Тодор Попов бе номиниран и в двете категории?

„За Тодор Попов се говорят много неща, но според мен, той е един от малкото хора в политиката, който има ясна визия за развитието на града. Тодор Попов не е просто кмет на Пазарджик и общината, а и политик, който в продължение на вече единадесет години доказва, че когато имаш цел – винаги можеш да я постигнеш. Аз лично заставам зад неговата номинация и в двете категории, защото управленските му решения са подчинени на конюнктурата на времето, в което съществуваме.

Направете си сметка колко министри и премиери се смениха по време на трите му мандата, през тези години в града ни нещата много се промениха. Мога смело да кажа, че Тодор Попов сам се е превърнал в някаква степен в институция. Ако гледаме само тази година, ще видите, че изпитанията пред него и целия му екип не са били никак малко. Той е безпартиен, но въпреки това Пазарджик е сред градовете в страната, в които има гольм брой санирани обществени и частни сгради, в момента продължават ремонтите на кварталите, а голяма част от периферията на града беше обновена в предишния му мандат, парк „Острова“ е голяма атракция, която се посещава и от много хора от други градове, заради зоокъта и местата за спортуване.

Това, което лично на мен ми допада е, че промените които се случват са наистина впечатляващи, като пример мога да посоча и възстановяването на двата спортни отбора – волейболния и футболния. Пазарджик винаги в миналото е бил град на спорта. И когато ходя на волейболните срещи на „Хебър“ душата ми се изпълва с гордост, да видиш пълната зала, възторгът – безценно е.

По тоношение на културата той винаги е правил и продължава да прави толкова много неща – като се започне с многобройните събития от културния календар на Пазарджик, като се премие през запазването на десетките ни ансамбли и оркестри, издаването на стотици книги, литературни конкурси, запазването на фестивала „Зимни музикални вечери“.

Не са малко и нещата, които са се случили в социалната сфера…Единствената „издънка“ е „Синя зона“, но пък там предстоят корекции. Смятам, че Тодор Попов е напълно в час и по отношение на връзките си с Правителството, защото ако нямаш позиции там, ще се превърнеш във вегитираща община, която просто си харчи парите от Републиканския бюджет. Много може да се говори и пише за Тодор Попов, но за мен, той е и ще остане в историята на града като един от най-добрите кметове и политици.“

Албена Господинова, Пазарджик

„Тодор Попов ме накефи заради историята с лъвчетата, показа, че има отношение към животните, а това е доста важно. Ако най-висшият представител на еволюцията – човекът – нехае за природата, то по – добре тази планета да бъде зачеркната“.

Калина Михайлова, Пазарджик

„Аз съм много доволна от санирането на нашия блок. Всичко е обновено и свети. Смятам, че общината много ни помогна с попълването на документите и съм за г-н Тодор Попов“.

Златина Димитрова, Пазарджик, ул. „Антим I“