Ловната дружинка на Карабунар тъжи за Иван Ласкин. В последните десетина години актьорът бе явен и таен гост на тракийското село, тъй като то се намира съвсем близо до магистралата и за около час стигаше от София до тук. Освен почитател на лова, Ласкин беше почитател и на хубавото вино и ракия, разказват жителите на селото. Вестта за неговата кончина те приемат с мъка на сърцето. „Беше народен човек, каквото му беше на душата, това му беше и на устата, но тук с никого не се карал и ние си го имахме вече за наш съселянин.“

06ласкин1

Преобладаващият лов в Карабунар е на пернат дивеч. Появата на диви прасета е екстра, която ги спохожда много рядко.

„Винаги съм обичал да ходя на лов. Като малък си въобразявах, че съм индианец и си правих копие. Обичам природата, обичам водата, тя ме успокоява истински. Както казва моят приятел Ути, ловът се прави за приятели и от приятели. Дали ще има птичи лов или какъвто и да е, не е чак толкова от значение. Много обичам да обикалям цяла България. Поздравявам всичките си приятели от Карабунар, от Суворово.“ – разказваше и самият Ласкин пред медиите.

Освен Ласкин в селото са виждали и Александра Сърчаджиева, не веднъж двамата са идвали за Трифон Зарезан или по гроздобер, когато са купували от местните грозде, за да си направят домашно вино и ракия.

Не случайно точно тук Ласкин посреща своите гости в един от епизодите на „Черешката на тортата“ преди две години, като вместо на изискана покривка с платнени салфетки, посрещна гостите си на блажен вестник, застлан върху паянтова маса в селски гараж. Той доре не се бе постарал да готви, всичко, което опитаха неговите гости Катя Близнакова, Башар Рахал и Дебора, бе дарено от признателното население – пиперки, туршии, сланина, компоти, това бяха ястията на Ласкин.

Въпреки това той получи максималният брой от точки, заради странното си хрумване.

Актьорът Иван Ласкин почина днес, ден преди именния си ден на 48-годишна възраст. На 28 декември м.г. той беше приет във ВМА. Ласкин има множество роли в театъра, снимал е в български и чужди  филми.