За първи път в своята волейболна история Пазарджик е  домакин на финалната фаза на турнира за Купата на България. Престижните двубои започват днес и ще продължат до 13 януари в спортна зала “Васил Левски”. Организаторите от ВК Хебър, със съдействието на Национална волейболна лига, са се постарали да осигурят най-добрите условия за провеждането на турнира, като се очакват различни атракции и истинско шоу за феновете. Община Пазарджик и кметът на общината Тодор Попов показаха своята съпричастност към волейболната надпревара и развитието на спорта в Пазарджик, като зала „Васил Левски“ вече е с ново художествено осветление за надпреварата, което ще остане за постоянно.

Отборите, които ще се борят за трофея са общо осем, а именно домакините от Хебър, шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас), ЦСКА, Левски София,  Монтана, Добруджа 07 (Добрич), Пирин (Разлог)и Марек Юнион-Ивкони (Дупница). В трите дни от състезанието (11-13 януари) ще се изиграят четвъртфинали, полуфинали и големият финал, който ще излъчи новия носител на Купата.Ето и програмата за двубоите, а входът за мачовете в спортната зала е свободен.

Програмата за днешния първи ден на финалния турнир за Купата на България! Започваме в 12:15 часа с мача Пирин (Разлог) – Добруджа (Добрич), а Хебър играе в 17:45 часа срещу Марек (Дупница). Мястото е спортна зала “Васил Левски”, а волейболното шоу е гарантирано!

Програма:

Ден 1 (11 януари, петък):

12:15Пирин (Разлог) – Добруджа (Добрич)
15:00 ЦСКА (София) – Поб. Нефтохимик (Бургас) – Звездец (Горна Малина)
17:45 Хебър (Пазарджик) – Марек (Дупница)
20:30 Монтана – Левски (София)

 

Ден 2 (12 януари, събота):

15:30 Полуфинал1
18:30 Полуфинал 2

Ден 3 (13 януари, неделя):

18:30 Финал