При температура от минус осем градуса двама влюбени се врекоха във вечна вярност на Фотинските водопади, разказа „Трафик нюз“. Двойката е избрала красивата местност заради любовта си към Родопите. Младата дама е преподавател по народно пеене във Варна, а избраникът ѝ е пловдивчанин. През миналия уикенд те тръгнали на разходка в планината, като Диляна дори не подозирала за намерението на Михаел. След като стигнали до едно от най-посещаваните в нашата област места обаче, тя получила предложение за брак и годежен пръстен.

15пръстен

Защо годежният пръстен и брачната халка се носят на безименния пръст?

Това са го обяснили китайците. Палецът символизира родителите. Показалецът – братя / сестри. Средният пръст си ти самият. Безименният е партньорът ти. Малкият пръст са децата ти.

За да разбереш защо халката се носи на безименния пръст, направи следното:
1. Отвори дланите си, една срещу друга
2. Пречупи средните си пръсти и ги постави един до друг (като на снимката), след което допри върховете на останалите си пръсти.

3. Сега се опитай да разделиш палците си (родители). Ще се отворят, защото няма да прекараш целия си живот с родителите си, трябва да ги напуснеш рано или късно.

4. Събери отново палците и се опитай да разделиш показалците си (братя/сестри): те също ще се отворят, защото братята и сестрите ти ще имат собствени семейства и отделен от твоя живот.

5. Събери показалците и раздели малките си пръсти (деца): и те ще се отворят, защото и твоите деца един ден ще се оженят и няма да са при теб.

6. Накрая събери малките си пръсти и се опитай да разделиш безименните (партньор): ще се изненадаш да установиш, че не можеш… Защото съпруг и съпруга трябва да останат заедно, в добро и зло.