Елеонора Стоянова от Пазарджик е представителката на България в световния конкурс „Мис Глобал“.
Три бални рокли и две коктейлни рокли ще са тайното оръжие на Елеонора Стоянова. Те са дело на носителят на „Златната игла“ – Христо Чучев.
Елеонора Стоянова е на 22 години, завършва бизнес икономика в УНСС и работи на висока позиция в израелска компания на английски и немски език. Тя е водеща и на телевизионно предаване на английски език за корейския пазар.

Елеонора Стоянова е поканена за участие в конкурса от Гери Дончева – първата българка участвала в „Мис Глобал“, която през 2015 г. се върна с корона от Филипините, където ще се проведе и тазгодишният финал. Последната носителка на титлата „Мис Глобал“ Барбара Виторелли ще предаде короната на новата носителка на престижната световна титла на бляскава церемония в Манила на 11 февруари пред над 15 000 човека.

Елеонора е готова да представи България с интересен национален костюм и с речи относно българското розово масло, българската азбука, символите на знамето ни, както и на здравна тема, които ще представят личната ѝ кауза в благотворителна насока и ще бъдат нейният залог за успех пред международното жури. Г-ца Стоянова повече от месец работи и с хореограф, за да представи България по най-добрия начин, като е подготвила специален танц за вечерта на талантите.

На снимката: Кадър от балната фото сесия на Елеонора през 2015 г., направена от Никола Колев