Народният представител от „БСП за България” Йордан Младенов участва през тази седмица в международното изложение за земеделие, хранително-вкусова промишленост и градинарство „Зелена седмица Берлин 2019”. „Нашата страна участва за 30-ти път в престижния световен форум, който се провежда в Германия. Това е чудесно място, както за реклама на продукцията, така и за обмяна на опит на земеделски производители, представители на селскостопански асоциации и съюзи и висококвалифицирани експерти в тази сфера”, коментира Младенов.

23младенов

България е представена с национален щанд на изложението, в което участват над 60 държави. „Сред родните продукти, с които се представяме, са печелен мед, вино, био зеленчуци, конфитюри, розово масло”, посочи народният представител. „Удовлетворение за мен беше, тук сред хилядите световни продукти, да открия и пазарджишките розови домати на местния производител Венцислав Петков”, сподели Младенов.

Надявам се земеделската продукция, която се произвежда в региона, да бъде с все така високи качества и да намира повече пазари, допълни народният представител. В рамките на форума, като част от българската делегация, Йордан Младенов участва в среща с Йоахим Рюквид, президент на Асоциацията на германските фермери по темата за Общата селскостопанска политика и с Михаел Щюбген, парламентарен държавен секретар към Министерство на земеделието в Германия.