Броят на хората, които умират в областта расте лавинообразно от началото на годината до момента, съобщиха представители на няколко траурни агенции от Пазарджик и региона. В сравнение с миналата година сега има много повече смъртни случаи, недоумяват те. При това става дума за хора в трудоспособна възраст, няма обяснение защо това е така, но тази тенденция се е появила от началото на януари. Ежедневно само в Пазарджик има поне по четири до шест погребения. Има случаи, в които хората са принудени да погребат близките си след няколко дни, защото часовете за погребален ритуал в Гробищния парк са заети.

Да, погребения се извършват до пет часа следобед, потвърди информацията г-жа Ганка Маркова от „Обредни дейности“ към Община Пазарджик. Това се налага, защото денят е кратък и не е уместно да се извършва погребение в тъмната му част.

Като статистика от ГРАО посочиха, че в периода от първи до осемнадесети януари този свят са напуснали 86 човека. Един от тях е на възраст до 18 г. , четирима са от 19 до 40 години, 19 са били в границата от 41 до 60 години, а над тази възраст починалите са 62-ма души.

За същия период на миналата година са починали 65 човека. Като не е имало починали деца, деветима са били във възраст от 41 до 60 години, а над шестдесет – 54 човека.