В 15 часа вчера проведох извънредно заседание на Общинския щаб за защита при бедствия поради усложнената метеорологична обстановка на територията на общината. На нея присъстваха представители на общинска администрация, ДГС Селище и Районно управление на МВР Велинград. Представена е следната информация, с която запознаваме и гражданите на общината, съобщи кметът на Сърница – Неби Бозов.

За територията на цялата община е обявен предупредителен код от втора степен за опасни и обилни снеговалежи. Поради снега снощи пътят към града е слабо проходим, а мащабна авария е спряла електро захранването. 

Пътната обстановка е изключително усложнена. По обработването и почистването на пътищата и улиците работят непрекъснато всички налични екипи на общинска администрация, подпомагано от екипи на ДГС Селище. В тази връзка гражданите да не предприемат пътувания освен при спешни случаи както по републиканската пътна мрежа, така и по общинската. Предприелите пътувания да са снабдени с вериги, пълни резервоари и заредени батерии на мобилните телефони. Пътят Велинград – Сърница е частично ограничен, като е забранено преминаването на тежкотоварни автомобили. Същите ще бъдат спирани на изходите на Велинград и Сърница от дежурни полицаи на Районно управление на МВР Велинград.

Във връзка с прекъснатото електрозахранване, екипи на КЕЦ Девин работят по отстраняването на повредата, но е налице вероятност тази нощ електрозахранването да не бъде възстановено.

Удължена е и ваканцията на ДГ Мир в гр.Сърница и филиала в с.Медени поляни до 29 януари – вторник, включително. РУО Пазарджик удължи ваканцията и на учениците на територията на областта, като учебните занятия ще бъдат възобновени на 30 януари – сряда.

Мобилната връзка към оператора Теленор е прекъсната поради аварии на трасетата за пренос на данни. Работи се отстраняването им. Станцията в Сърница е оборудвана с необходимата спомагателна техника и в готовност за работа. Очаква се авариите да се отстранят до няколко часа и мобилната връзка да бъде напълно възстановена.