Сестри Стоеви – държавни шампионки, а пазарджишкият „Бадминтон – скуош клуб“ с отлично представяне в престижната надпревара. От 31 януари до трети февруари, неделя, в софийската зала “Европа” се проведе Държавното лично първенство за мъже и жени по бадминтон. Участие взеха общо 72 жени и 94 мъже от 41 клуба в цялата страна.

04бадминтон 04стоеви

Стефани и Габриела Стоеви са Държавни шампионки на двойки, като на финала победиха с 2:0 гейма изключително убедително Петя Неделчева/Мария Делчева (Левски-Сф/Виктори-Сф), Гергана Павлова с партньорка Михаела Чепишева (Първомай) се класираха трети  на двойки жени, като на четвъртфинал победиха с 2:1 гейма Линда Зачери/Мила Иванова (Стара Загора). Така двете си извоюваха правото за играят на полуфинал, където загубиха от Петя Неделчева/Мария Делчева (Левски-Сф/Виктори-Сф) с 2:0 гейма.

Бронзовият медал е изключително класиране, поради факта, че и двете момичета са по на петнадесет години.

Стефани Стоева с партньор Димитър Янакиев (Левски-Сф) се класираха втори на смесени двойки, като на финала загубиха от Иван Русев/Мария Мицова (Виктори Сф/НСА)

Габриела Стоева с партньор Димитър Ненчев (Стара Загора) останаха трети на смесени двойки, като  на полуфинал загубиха от Габриела Стоева/Димитър Янакиев с 2:0 гейма.

Стефан Гърев и Гергана Павлова се класираха пети на смесени двойки. Двамата отпаднаха на четвъртфинал от Стефани Стоева/Димитър Янакиев (Пазарджик/Левски-Сф).

Борис Кесов и Добринка Смилянова останаха девети на смесени двойки.

Стефани Стоева е втора на единично жени, като на финала загуби от Мария Мицова (НСА) с 21:19/21:16, но класирането и е отлично поради факта, че играе само двойки и въпреки това благодарение на огромния си талант и желание успя да направи отлично класиране и на единично. Не е за подценяване и факта, че нейният поток на схемата до финала бе изключително тежък за разлика от другата страна на схемата, където бе доста по-лесно до финала.

Двете момичета Стефани и Габриела играят единично на Държавното първенство, заради желанието им да донесат повече медали за “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”.

Габриела Стоева е  трета  на единично жени, като на полуфинала загуби от сестра си Стефани Стоева с 2:0 гейма.

Гергана Павлова е пета на единично жени, губейки на четвъртфинал от Димитрия Попстойкова (Виктори-Сф) с 21:14/21:18, но класирането и е отлично, защото е още петнадесетгодишна.

Добринка Смилянова с партньорка Лилия Стоянова (НСА) са пети на двойки жени.

Борис Кесов и Стефан Гърев се класираха пети на двойки мъже, като на четвъртфинал загубиха от Иван Русев/Даниел Николов (Виктори-Сф. Илиян Янков и Илиян Стоилов останаха девети на двойки мъже.

Можем да определим класирането на Държавното лично първенство за мъже и жени като изключително успешно. А “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”  е клубът с най-много състезатели класирали се в първите осем на всяка дисциплина.