Най-известният пазарджишки певец – Илия Ангелов стана хаджия. С този факт се похвали самият той, като качи кадро от Стената на плача в Йерусалим в социалните мрежи. Посещението по светите места е отколешна, но вече сбъдната мечта за популярния ни съгражданин. Заедно с него е целият отбор на „Диана Експрес“.

05диана експрес

„Сърдечни благодарности на Сели и нейния екип за перфектната организация на концерта в Тел Авив и всеотдайното й отношение. На Свещената земя не само се случват чудеса – срещат се и хора с чудодейни сърца! Благодарим ти, Сели, на теб и целия ти екип, от сърце!“ – написа Илия Ангелов.

На 3 февруари група „Диана Експрес“ замина за Израел. Същият ден групата е свирила пред българската общност, а днес посети стената на плача. През 2014 година групата чества своя 40-годишен юбилей. Този празник тогава бе отбелязан с 10-дневно лятно турне у нас плюс албум „10 златни хита“. Тази година групата чуква 45 години от създаването си.
Житейска история на Илия Ангелов е тясно свързана с живота на „Диана Експрес“, но и изпълнена с доста превратности.

На 6 годинки започва да се учи да свири на акордеон и запява първите популярни тогава песни „Марина, Марина“ на Рико Граната и „Памучните полета“ на Удо Юргенс. Освен че ходи на школа по акордеон, тренира лека атлетика и дори участва на републиканско първенство на 1000 метра. За известно време тренира и туристическо ориентиране. Занимава се с изобразително изкуство.

Има средно техническо образование, но желанието му е да пее. В Естрадния отдел на БДК не оценяват заложбите му, но въпреки това той продължава да се занимава с музика. След казармата свири в различни формации по ресторантите в Пазарджик и окръга. По-късно сформира група „Траки“, с която осъществява и първия си запис в Българско радио през 1973 г. – „Тези страшни момичета“ . От този период е първата му авторска песен – „Радо либе“.

В края на месец януари 1981 г. група „Траки“ престава да съществува и той получава покана от Христо Петров /Ицо Петроф/ да започне като бас китарист в неговата група „Стандарт“. След няколко турнета из България в Правец пристигат Митко Щерев, Живко Топалов, Цветан Банов и Максим Горанов да чуят на живо Илия. И така през юни 1981 замества Георги Станчев в „Диана експрес“ и още с първото си изпълнение на „Молитва за дъжд“ прави силно впечатление. Следват шлагери като „Северина“, „Блус за двама“, „Наследство“, „Утре“ и др, които го утвърждават сред солистите в българската популярна музика. Започват и първите му турнета в чужбина.

Първата му солова песен е отново композирана от Митко Щерев – „Защото съм такъв“. След десетилетие през което работи в Скандинавските страи с оркестри из увеселителните заведения, се решава да започне самостоятелна кариера. Още в първия опит – песента „Ключ от чужда стая“, му носи Голямата награда „Златният Орфей“ през 1995 (песента е обявена за „хит на годината“ от наградите „Орфей“).