Следващият четвъртък, на връх 14 февруари симфоничен оркестър Пазарджик ще поднесе концерт подарък за почитателите на виното, любовта и класическата музика. От 18.30 ч. в концертна зала “Маестро Георги Атанасов“ ще прозвучат Увертюра от операта „Дон Жуан“ от В.А. Моцарт, Симфонични вариации за пиано и оркестър от Цезар Франк и Симфония №7 в ре минор от Антонин Дворжак. Музикантите ще свирят по диригентската палка на Адам Клоцек от Полша, солист на пианото ще е младият Александър Ботушаров.

Видният полски диригент Адам Клоцек е познат на пазарджишката публика. Днес той е генерален мениджър и главен диригент на Филхармоничния оркестър на Калис (Полша). Оркестърът под неговата палка спечели награда „Грами“ през 2014 г. Той е и художествен ръководител и диригент на филхармоничния оркестър на Чезеохова – Полша и гост-диригент на много оркестри от цял ​​свят.

Александър Ботушаров е роден през 1995 г, в София и е възпитаник на НМУ „Любомир Пипков”, понастоящем студент в НМА „Проф. Панчо Владигеров” – магистърски курс по пиано в класа на проф. д-р Илия Чернаев и 1-ви магистърски курс по чембало в класа на проф. д-р Маргарита Кръстева. Въпреки крехката си възраст Ботушаров е носител на множество награди и отличия.