Честит рожден ден на старши треньора на Хебър – Атанас Петров! Пожелаваме му здраве, щастие и все така успешно да води отбора към победи!

Атанас Петров пристигна в Пазарджик преди три години и успя да постигне целта си да върне Пазарджик на волейболната карта на страната. С нашия край го свързва майка му, която е родена във Ветрен дол. Самият Петров е роден в Кърджали от където пък е баща му. В момента човекът който възкреси волейболния блясък на Пазарджик е щастливо женен и има две деца.

Атанас Петров от 19 години е треньор, като 10 от тях на женския отбор на ЦСКА, с който има 5 шампионски титли и 3 Купи на България. Водил е отбори от Румъния и Гърция, както и мъжкия отбор на Монтана през миналата година, с който е бронзов медалист от първенството ни. Има дълъг треньорски опит и с националните отбори – 7 години с националния девойки, една година с националния отбор на България мъже – до 21 години. Бил е и треньор на националния отбор на Румъния – жени. Като състезател е играл за „Арда“ Кърджали, ЦСКА и „Марек – Юнион Ивкони“.