От седми до десети февруари в унгарският град Печ се проведе Откритият шампионат на Унгария за младежи и девойки до 19 г. В него участие взе състезателката на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” Гергана Павлова.

На двойки девойки с партньорка Жустин Кокуио-Франция стигнаха до петото място, като на четвъртфинала отпаднаха драматично от Руската двойка Асфандиарова/Голубьова с 30:29/21:16. Така момичетата останаха на крачка от медала. Преди това двете състезателки постигнаха две победи първо над Геслер/Таркалова (Германия/Словакия) с 2:1 гейма, а след това Словенската двойка Лонкар/Судимак с 2:1 гейма, като контра гейма момичетата го взеха с 22:20 точки.

На единично Гери загуби втория кръг от много силната Миа Таркалова с 2:1 гейма, но трябва да отбележим, че пазарджишката състезателка бе една от най-малките по възраст на турнира. Представянето на Гергана Павлова е добро на единично и много добро на двойки, като и на двете дисциплини Гери взе добри точки за Световната ранглиста, което е и главната цел. Паралелно с това не може да се подмине и факта, че нашето момиче че играе на много високо ниво и трупа безценен игрови опит срещу класни съперници.