Ана ГРОЙС, PZdnes.com

В дните до края на месец февруари почитателите на изобразителното изкуство могат да се насладят на експозиция озаглавена с романтичното „През гори и планини“. Домакин е галерия„Георги Машев“, а участници в изложбата са Атанас Шекеров, Петър и Катя Бажлекови, Петко Спиридонов, Ангел Рашев, Александра Кисовска, Константин Анастасов, Христина Сашева, Бояна Попова. Общата пресечна точка между авторите на тази изложба е, че всичките са участвали в пленери, организирани и финансирани от Община Пазарджик през 2018 г.

Картините са сътворени от майсторите на четката по време на два пленера – единият край с. Козарско, другият на Панагюрски колонии. Между картините на експозицията „През гори и планини“ зрителят ще се натъкне и на импресии, стихове и есета, създадени от съвременните майстори на словото – Валери Иванов, Иван Копривщенов, Тодор Каракашев и Дани Маринска – също участници в творческите ателиета.

В допълнение към картините и словото, за да се създаде цялостно усещане за природа, изкуство и хармония у зрителите на експозицията в залата на галерията звучи и подходяща музика. Тази изложба е своеобразно бягство на финала на мрачната зима, потапяйки се в невероятната атмосфера на три вида изкуство.