Всяка събота, от 11 часа, децата от град Велинград, ще могат да се насладят на богатия репертоар на ДКТ „К.Величков“ в читалище „Отец Паисий“.

„Представленията за най-малките зрители са съществена, а не допълнителна част от дейността на нашия театър“, съобщиха от там. „С тях е свързан целият ни активно действащ артистичен и технически състав. Целта ни е да създаваме забавни и смислени театрални преживявания за днешния ден и да подготвяме чувствителни и интелигентни зрители за бъдещето.“

14PEPELQSHKAВ първата събота на март (02.03.2019г.) децата във Велинград ще гледат „Часът на Пепеляшка“ по Братя Грим. Режисьор на постановката е Даниела Христова, участват: Захаринка Терзиева, Александър Братоев и Виктория Христова.
Скромната и работлива Пепеляшка, влюбеният принц, злата мащеха с разглезените си дъщери, добрата фея – това са героите на приказката, в която честността, красотата и трудолюбието побеждават коварството, злото и мързела.

Втората събота на следващият месец (09.03.2019г. ) ще зарадва малките почитатели във  Велинград с адаптацията на приказката „Косе Босе“ от Рада Москова. Режисьор е Злати Златев, участват: Виктория Христова, Елина Чанева, Александър Братоев.  
14kose-bose
Поуката от този детски спектакъл се съдържа в петостишието:
От хитрия Лисан само опашката ще остане.
А Косето ще разбере, колко страшни са лисиците.
Какво общо имат с птиците?
Ще научи Косето, че в живота е така:
има птици, но има и лисици.
На 23.03.2019г. ще има повторно представление.
14Pat Pat Plakat
Третата събота на март ще подари на децата във Велинград пиесата „Пат – Пат“ по Доналд Бисет.
Режисьор: Владислава Джамбазова , Участват: Радост Кожухарова, Елина Чанева, Ралица Стоянова и Чавдар Бозаджиев.
Древната мъдрост „Бъди себе си“ се илюстрира по весел и симпатичен начин в приказката за патето „Пат – Пат“, на което един ден хрумва, че трябва да изглежда като лебед.
Лебедът в ролята на мъдрец също е герой на тази поучителна и забавна история.
На 30 март малчуганите във Велинград ще гледат „Джак и бобеното стъбло“ по мотиви от английска народна приказка, Режисьор: Даниела Христова, Участват: Виктория Христова, Захаринка Терзиева, Александър Братоев.
14Poster-copy
Вярвате ли на чудеса, мили деца? Елате заедно с нас, за да се впуснем в приключенията, през които минава безстрашния Джак. Ще открием , че никога не трябва да се предаваме и да не спираме да преследваме мечтите си. Елате заедно с нас, за да намерим непознати земи, където има великани, самосвиреща арфа, кокошка със златни яйца… Всичко е възможно.Ето и програмата на ДКТ „Константин Величков“ и за Пазарджик. – ТУК

14PROGRAMA-2019 МАРТ