На 19 февруари 2019 год./вторник/ от 18.00 часа в конферентната зала на грант-хотел Хебър в гр. Пазарджик ще се проведе среща  със зам. министъра на образованието Деница Сачева по темата “Образование и мотивация на младите хора за повече знания и перспективи за развитието на България и Европа“. Инициативата е част от събитията, включени в платформата на ГЕРБ за граждански диалог „Европа в нашия дом“.

Участие в срещата ще вземат областният координатор на ГЕРБ Пазарджик Найден Шопов, народните представители от 44 НС –  Даниела Малешкова, която е член на комисията по образование и наука, Десислава Костадинова, Десислава Тодорова, член на комисията по околна среда и води, както  и общинския ръководител на ГЕРБ Пазарджик, Гинче Караминова. На срещата ще присъства и Галя Захариева, заместник председател на Комисията по образование в 44 НС.

В рамките на форума ще бъдат обсъдени националните и местните политики в сферата на образованието. На вниманието на обществеността  и на участниците  ще бъде представено развитието на общините, управлявани от ГЕРБ  в Пазарджишка област и как европейската солидарност е допринесла за това. Целта е  гражданската платформа по тема образование да мотивира повече млади хора да работят чрез образование и професионално  израстване  за просперитета на България и Европа. Срещата в Пазарджик е шеста от платформата на ГЕРБ за граждански диалог „Европа в нашия дом“.