Един пълнолетен и четирима непълнолетни извършили кражби са задържани от служители на РУ-Пазарджик и колегите им от участъка в квартал „Изток“.

Преди седмица апаш разбил входната врата на магазин за цигари и алкохол в областния град. Собственичката от гр.Пещера е била ощетена с близо 200 лева, които се намирали в касата на щанда. В резултат на усилията положени от служителите на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик е установена самоличността на извършителя. Задържан е 37-годишният Д.М. от септемврийското село Виноградец.

Във вторник в РУ-Пазарджик бил получен сигнал от 61-годишен мъж, който е собственик на селскостопански имот в района на квартал „Изток“. Той съобщил, че крадци са успели да проникнат в кошарата и да отмъкнат шест агнета. С разплитането на случая се заели служителите от местния полицейски участък. След проведените действия “по горещи следи“ полицаите установили, че автори на посегателството са четирима младежи на възраст между 14 и 16 години – всичките жители на квартал „Изток“. Спрямо тийнейджърите е образувана преписка, а с тях работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.