„Откраднат живот: Любовта лекува“ ще започне там, където „Анатомия на гнева“ приключи – болница „Св. Кирил“ ще остане в историята, но това е за добро, защото целият персонал ще се премести в нова сграда.

Това беше загатнато още в края на последния сезон, когато Ина Фотева (Ирина Митева) реши да инвестира парите, които наследи от съпруга си Иво Фотев (Васил Бинев), в изграждането на „Св. Анастасия“ – частна и модерна болница.

Към този момент знаем, че всички лекари и сестри от „Св. Кирил“ са приели предложението за нова работа, което няма как да не ни радва, защото все още има неизяснени сюжетни линии. Такава е превърналата се в невъзможна любов между Христо Карагьозов (Владо Карамазов) и Кая Райкова (Неда Спасова).

Има недовършена работа и между доктор Огнянова (Диана Димитрова) и доктор Марио Ковачев (Велислав Павлов). Което не пречи в тези сложни отношения да бъдат заплетени още истории, защото в „Откраднат живот: Любовта лекува“ влизат и нови лица.

Това са Гергана Стоянова, която ще бъде в ролята на анестезиолога Поли Грънчарова, и Иван Юруков – неврохирургът Деян Табаков. Обстоятелствата ще ги срещнат в болницата, където първоначално ще бъдат в отношения пациент-лекар.

Доктор Табаков е напорист кариерист, който винаги иска да свърши работата си по-най-добрия начин. Той е и първият неврохирург, който се появява в сериала. Интересното в случая е, че за разлика от всички останали лекари в болницата, които използват обща операционна, за него е изградена и отделна, и със специална апаратура.

Поли Грънчарова, от своя страна, не може да има деца, а в момента, в който се запознават с доктор Табаков, е омъжена. Но както подсказва и заглавието на новия сезон, любовта ще си проправи път там, където никой не би и предполагал, че може да съществува.

След като пропусна миналия сезон, в сериала ще се завърне доктор Галя Стилянова (Ралица Паскалева). А това ще бъде ново изпитание пред доцент Захариев (Емил Марков).

Васил Бинев изгради един от най-запомнящите се образи в хитовия български медицински сериал „Откраднат живот“. Той разкри пред „На кафе“ интересни подробности за Иво Фотев броени дни преди старта на новия сезон.

Седми сезон на хитовия български сериал ще започне на 26 февруари в 20.00 ч. по NOVA и ще се излъчва всяка седмица от вторник до четвъртък.

„Любовта е най-големият двигател в живота ни! През изминалите 295 епизода се ангажирахме с теми като приятелството, предателството, представянето на стотици медицински случаи, но това, което най-силно вълнува зрителите, е именно любовта“, разказа Евтим Милошев по време на специално събитие за новия сезон.

На 14 февруари той представи новите попълнения на каста в лицето на Гергана Стоянова и Иван Юруков, а малко след това преведе журнaлистите през ключови точки от „Св. Анастасия“. Продуцентът на най-успешния български медицински сериал сподели, че новата болница се разпростира на 1520 кв.м., което я превръща в двойно по-голяма от познатата МБАЛ „Св. Кирил“.