Обвиненият в убийството на 71-годишната си баба Христо Спасов от Велинград колабира и повърна в съдебната зала по време на делото за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, поискана от прокуратурата.

Делото протичаше спокойно, когато задържаният показа признаци, че се задушава, поиска да бъдат отворени прозорците на залата и заяви на съдия Ирина Джунева, че има алергия на белите дробове, съобщиха очевидци от съдебната зала.

В следващия момент 29-годишният мъж неудържимо се разкашлял и повърнал в краката си. Той незабавно бил изведен от залата, а по разпореждане на съдията е извикана Спешна помощ. След преглед в стаята за арестанти, Христо Спасов е отведен с линейка в болницата в Пазарджик, където ще му бъдат направени пълни изследвания и той ще бъде оставен за наблюдение.

Постфактум съдия Ирина Джунева постанови неговото постоянно пребиваване в ареста. Поисканата от адвокатите мярка „домашен арест“ бе оценена като неприемлива с оглед на факта, че преди да ес нахвърли на баба си, мъжът е удрял и майка си. Причината за избликналата у него агресия се дължи на обвинение от негова страна, че двете се бъркали в отношенията му с приятелка, с която се разделил наскоро. За разрива в отношенията той обвинявал предимно баба си. Далеч преди да се стигне до злополучния инцидент младият мъж бил изпаднал в депресия и имал неадекватно поведение, но близките му не предприели никакви мерки, за да предотвратят последващи проблеми.