Ана ГРОЙС, PZdnes.com

Състезателките на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик Стефани и Габриела Стоеви достигнаха до четвъртфиналите на двойки жени на провелото се в Мюлхайм-Германия открито първенство на Германия по бадминтон German Open с награден фонд 150 000 $. Пазарджишките бадминтонистки след постигнаха победи над Ефлер/Хертрич-Германия с 2:0 и Юнг/Тинг-Хонгконг с 2:1 гейма, но в крайна сметка загубиха в драматичен мач от Японките Матсумото/ Нагахара с 2:1 гейма. Въпреки това  момичетата изиграха един наистина страхотен двубой, в който имаше всякакви обрати и не случайно мачът бе определен, като мач на деня, а местната публика подкрепяше нашите момичета и ги аплодира дълго след приключването на мача.
Това бе поредният силен турнир на сестри Стоеви от началото на годината, след полуфинала и третото място в Барселона преди една седмица.
Следващата седмица момичетата ще вземат участие в един от най-силните турнири в Света-All England в Бирмингам с награден фонд 100 0000 $. Благодарение на силното си представяне момичетата са на осмо място в Световната ранглиста на двойки жени и са най-предната Европейска двойка и единствена такава в топ петнадесет.