Март е месецът, в който все по-често работим в градината. Времето вече е подходящо и да насеете семената за подправките, които ще използвате през това лято. Всеки, който си има малка градинка с ароматни треви обаче е наясно, че доста бързо забравяме къде е босилекът, къде магданозът или ментата. Докато не покълнат те са напълно неоткриваеми. Ето защо можете да уплътните свободното време на децата си и да ги помолите да ви изработят маркери, с които да обозначите точното местонахождение на подправките.

Това може да се направи с речни камъчета, които преди това трябва заедно да намерите край поречието на Марица или Тополница. Върху гладката им повърност може да се пише, рисува или да се приложи техниката за декупаж.

05маркери305маркери2

След като вече са готови маркерите ще заемат своето място до съответната насята със семена площ. Агрономите съветват да пускаме в земята през март и семенцата от моркови, риган, розмарин и девисил.

Маркери за градината можете да си направите и от дървени бъркалки за кафе.

05маркери105маркери

Оставете оформянето им на децата, така те ще отключат въображението си, а също така могат да ви изненадат с идеи.

05маркери- щипки105маркери-щипки

Ако си нямате градина, то можете да си направите на балкона. Свежите подправки винаги са желан гост в ястията и на трапезата.

05градина

Дървените стелажи можете да закупите от специализиран магазин или също да направите заедно с децата. Така и те ще придобият умения, които ще им служат в бъдеще, а ще станат отговорни към растенията, които ще приютите на терасата.