Вчера на смрачаване служители на РУП – Септември заловиха карабунарският бизнесмен Борислав Джонев и синът му Костадин Джонев при опит да присвоят павета от улицата, на която започна ремонта в Карабунар. Това съобщи кметът на селото Иван Каменарски. Той правил обход на терена, когато видял бял микробус с отворени врати, в който са натоварени павета, плочки и бордюри. Каменарски разпознава момчетата от селото и им казва да върнат паважа за да не се стига да по-сериозни последици.

Това не се случва и след словесни пререкания кметът подал сигнал на 112. Усещайки на къде отиват нещата „джоневата“ група бързо разтоварва паветата и потеглят с микробуса, но в този момент са посрещнати от патрулен автомобил на РПУ – Септември. „Потресен съм от хладнокръвието, с което Костадин Джонев излъга органите на реда, че в микробуса не са товарени павета, явно разчитайки на това, че са ги изхвърлили преди пристигането на полицията”, коментира ситуацията Иван Каменарски.

„Теорията на Джонев-син за нетоварене на павета беше подкрепена в обяснителна записка и от бащата. Въпреки техните думи в микробуса бяха намерени останали павета.

Такива имаше и в двора на семейната им къща, за които първоначално Борислав Джонев не можа да даде обяснение откъде са, но в последствие се сети, че ги е събирал преди години от пътя”, разкри карабунарския кмет. След приключване на оперативните действия Борислав и Костадин Джоневи бяха отведени към РПУ – Септември, където с полицейска заповед по закона за МВР бяха задържани за 24 часа. Също така органите на реда са прибрали и запечатили микробусът, с който е трябвало да бъдат пренасяни паветата, бордюрите и плочките.