Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на Окръжна прокуратура – Пазарджик за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 47-годишния Йордан Ц. Той е обвинен за това, че на 1 март 2019 год. в гр. Пазарджик е откраднал оборота от хранителен магазин като е полял продавачката с бензин. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив и в закона е предвидено наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.

От събраните по делото множество доказателства и доказателствени средства съдът прецени, че е налице обоснованото предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, както и че е налице реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 14 март 2019 год. от 10,00 ч.

Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на Окръжна прокуратура – Пазарджик за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 51-годишната М.В. от гр. Пазарджик. Същата е привлечена като обвиняема за притежание и разпространение на 81 дози наркотик.

Съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че М.В. е извършила престъплението, за което е обвинена и че е налице реална опасност да продължи с престъпната си дейност като единствен източник на доходи.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 14 март 2018 год. от 10,00 ч.

Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на Окръжна прокуратура – Пазарджик за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 28-годишния Димитър Чардаков от с. Попинци. Той е обвинен за това, че на 6 март 2019 год. в с. Попинци е направил опит да убие Стоян С. като го е намушкал с нож. За това деяние в закона е предвидено наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода.

От събраните по делото доказателства (обяснения на обвиняемия, писмени и веществени доказателства, разпити на свидетели) съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че А.Ч. е извършил престъплението, както и че е налице реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 14 март 2019 год. от 10,00 ч.