„Властта е особен вид афродизиак, особен вид наркотик. Един силен мъж може да преспи с най-красивата жена и повече да не я пожелае. Докато ако преспи само една нощ с властта, я иска за цял живот.“ В това е убедена Елена Чамуркова – автор на роман, който разбуни духовете и накара много политици да се изчервяват. Става дума за книгата „Обществена поръчка“, която съвсем скоро бе издадена.

Книгата ще бъде представена в Пещера, този петък, като авторката гостува по покана на НЧ“Развитие“. Срещата с нея ще се проведе в художествената галерия „Проф. Стайков“ от 17.30 ч.

„Обществена поръчка“ вдига завесата за моменти от журналистическата, общинарската и политическата работа, които остават скрити за хората. Основната сюжетна линия се върти около подготовката на изборна кампания и за същинското й случване.

Действието на романа не се развива никъде конкретно – създаден е така, че където и да се чете той, да звучи познато. Читателят разбира за интриги, задкулисните договорки и корупционни моменти, свързани с апетитните обществени поръчки.

Иначе авторката на романа споделя, че работата по книгата й е донесла и предизвикателства. Посочва, че не я бива в природните описания и че е леко недодялана в секс сцените. Въпреки това в романа има и такива, защото това също е част от живота.

„Мисля, че добре съм се справила с характерите. Беше ми голямо предизвикателство да описвам диалог между двама мъже. Притеснявах се дали ще успея да пресъздам „по мъжки“ разговора, мислите, манталитета“, каза Чамуркова и подчертава, че не се взима насериозно, не се изживявам като писател. Но ми беше много лесно да го напиша, приятно беше“, категорична е авторката в ефира на „Дарик“.