Елена ДЕЯНОВА

Пролетта няма търпение, втурна се в Детска градина „Дъга”. И как да не бърза? Там я очакваха най-засмените деца от III-та група, готови да я поведат по зелените поляни, изпъстрени с цветя и ухания, да и покажат всички пътечки в Голямата гора и всички нейни обитатели, заедно с птиците, буболечките и пеперудите. С техния глас децата изиграха и изпяха веселата музикална приказка „Медунко”. Беше изненадващо, прекрасно и поучително. Палавият Медунко показа на децата, че всичко събрано с труд е много ценно, а Голямата гора с всички нейни зверчета, вековни дървета и извори, трябва да се пази.

Един успешен проект, насочен към работата с книгите, на учителките на тези прекрасни деца – г-жа Ваня Пампова, г-жа Вилиана Костадинова и преподавателката по музика г-жа Тотка Павлова, зарадва родителите и гостите и създаде истински празник. Много добре обмислено, Медунко първо се запозна с малките палавници и създаде интерес към книжката с красиви илюстрации, а по-късно запя с песента на цялата гора.

Всички ние, които минахме под „Дъгата” с възхищение аплодирахме талантливите деца, заради които Пролетта първо спря тук, да се наслади на техните песни и да размаха бели криле над града.

13ели 13ели1 13ели2