Гинка Балабанова ще седне в стола на Георги Вергиев, тъй като той ще влезе в Народното събрание и по този начин ще освободи мястото си на общински съветник в Септември. Следваща в листата на МК „Загорово 2015”, чийто водач бе Вергиев е солистката на Ансамбъл „Пазарджик“ Гинка Балабанова от Бошуля. Тя ще бъде петият нов съветник в Общинския съвет на Септември от началото на мандат 2015-2019.

Гинка Балабанова е родена през 1967 година. В семейството на Васил и Лазарина Вергиеви. Начално образование започва във НОУ “Христо Ботев” село Бошуля, а основно завършва в град Пазарджик. Златен медалист от “Копривщица 81”. Завършва музикалното училище в Широка лъка.

След това висшето си образование завършва в университета “Неофит Рилски” със специалност народно пеене, дирижиране и музикална педагогика. Работи от 20 години в Ансамбъл за народни песни и танци „Пазарджик4, като хорист. Омъжена с две деца – син и дъщеря.

Преди нея клетва през последните две години положиха Йордан Кръстев(ГЕРБ), Стоян Сидеров (Коалиция за Петър Бошев), Лейла Адил и Йордан Каралеев от ЕНП.