Трикратният световен шампион по бокс Серафим Тодоров влиза в ново ампоа. Тази седмица е световната премиера на филма „Снимка с Юки“, в който и Сарафа има роля. Легендарният ни боксьор, който притежава и сребърен медал от Летните олимпийски игри в Атланта 1996 и единственият с победа над Флойд Мейуедър (макар и при аматьорите), играе баща от ромски произход, който често бие детето си. Боксьорът бе гост на „Преди обед“ по БТВ, където чистосърдечно разказа колко недисциплиниран е бил по време на снимките на лентата. Той припомни, че за бокса го е открил вуйчо му. Първият му треньор е бил Даниел Русинов. „Бях като лавина“ – каза Сарафа.

Филмът, който е дебютен за режисьора Лъчезар Аврамов, ще бъде показан за първи път утре в рамките на 23-ия Международен София Филм Фест. От 5 април тръгва и по кината, а след месец се очаква неговата премиера и в Лос Анджелис.

„Сарафа се оказа един роден талант за актьор – коментира продуцентът на филма Борислав Чучков на пресконференция по повод премиерата. – Няма как тази роля да бъде изиграна от актьор, затова решихме да потърсим спортист, който има нужната дисциплина.“

„Снимка с Юки“ е създаден по едноименния разказ от сборника на Мирослав Пенков „На Изток от Запада“. Сюжетът разказва за имигрантския живот на българин и японка в Канада, които след много опити да имат дете, избират да направят ин витро процедури в България. В главните роли са Руши Видинлиев и японската актриса Кики Сугино. В България двамата стават участници в трагичен инцидент, който ги свързва с героя на Серафим Тодоров.

Според сюжета трикратният световен шампион по бокс Серафим Тодоров пребива героя на Руши Видинлиев. Продуцентът Борко Чучков разказва, че тази сцена предвидливо е оставена в края на снимачния процес, но за щастие инциденти не е имало. По думите му един от най-големите ни боксьори се оказал „роден талант“ и очевидно по нищо не отстъпва на останалите имена, сред които са Весела Бабинова, Рашко Младенов, както и българският актьор Димитър Маринов, който от 1990 г. живее в САЩ, а филмът „Зелена книга“ с негово участие взе три „Златни глобуса“ и  „Оскар“.