Отлично представяне на бадминтонистката Гергана Павлова на провелото се през почивните дни  в   Хасково Държавно лично първенство за юноши и девойки под 17 г. В хасковската зала “Спартак” в надпреварата при младежите се включиха общо 60 юноши и 60 девойки от 27 клуба от цялата страна.

Гергана Павлова стана шампион на двойки девойки. Състезателката на „Бадминтон скуош клуб Пазарджик“  завоюва и второ място на единично девойки, и се класира втора на смесени двойки. На единично девойки Гери стигна до среброто като на финала загуби от представителката на домакините – Таня Иванова с 2:1 гейма, а преди това на полуфинал победи Михаела Златанова от “Бенковски”- Пазарджик с 2:0.

На четвърт финала надигра Анжела Василева от “Победа”- Дупница с 2:0 гейма. На двойки девойки с партньорка Михаела Чепишева от Първомай станаха шампионки, като на финала победиха двойката Таня Иванова/Михаела Златанова (Хасково/“Бенковски”-Пазарджик) с 21:19/22:20 точки. На смесени двойки с партньор Георги Калиничов – Оряхово се класираха втори, като на финала загубиха от Таня Иванова/Евгени Панев – Хасково с 2:1(21:19/18:21/19:21). Трябва да отбележим и отличното пето място на двойки девойки на Йоана Малинова/Дарина Чавдарова, които отпаднаха на четвъртфинал от Таня Иванова/Михаела Златанова.

На двойки юноши Кристиян Китанов/Лъчезар Ситнов се класираха на девето място. Представянето на всички можем да отбележим като много добро, близко до отлично в едно много тежко Държавно първенство с изключителна конкуренция, особено при девойките, коментира с гордост треньора на „Бадминтон скуош клуб Пазарджик“ – Неделчо Кесов.