Срещата на децата, лишени от родителска грижа в Пазарджик с Олимпийската медалистка Ренета Камберова и световните шампионки по мажоретен спорт, момичетата от „Мистерия“ , ще остави топъл и незабравим спомен за всички.

Ето какво споделиха мажоретките от „Мистерия“ – „Децата имат нужда от приятел. Те искат да има някой, с когото да разговарят, да споделят преживявания и по този начин могат да се почувстват истински значими. Днес ние бяхме техни приятели, играхме заедно на различни игри, разговаряхме, показахме им нашите пом-пони, с които играем, гледахме наши танци, показахме им и различни движения, подарихме на всички деца различни подаръци. Ние подарихме радост, но и  получихме радост!“

Това взаимодействие е безценно и оказва изключително благотворно влияние върху развитието на децата.  Получи се  истинско и чисто общуване, което те зарежда  – споделя треньорката Вергиния Нешева. Надяваме се отново да се срещнем и да бъдем заедно. Да помагаш на другите, особено на деца, е изключително удовлетворяващо занимание. Не е  важно да им дадеш една кутия вафли или чаршафи. Трябва да ги чуеш. Те искат радостни моменти, искат да  ги прегърнеш, да си играеш с тях, да  им дадеш любов.

Днес момичетата от „Мистерия“ разбраха че, да помогнеш на някой, дали с подарък или просто с приятелство е смислено и ценно,  и ако имаш поне минимална възможност да накараш някой да се усмихне… защо да не го направиш?

18рени118рени