Пазарджишката областна дирекция на МВР получи отлична оценка за работата си през изтеклата година, стана ясно от съвместния брифинг на комисар Йордан Рогачев, зам. министър Стефан Балабанов, шефът на Главна дирекция „Полиция“ Христо Терзийски и ст. комисар Стефан Джолев, шеф на ГДБОП. Те присъстваха днес на отчета за работата на ОДМВР за изтеклата календарна година.

Завишени показатели в разкриваемостта има във всяка една от приоритетните области, по които се работи в МВР, заяви комисар Терзийски. Пазарджик е на едно от водещите за страната места по разкриването на нелегални тютюн, цигари и алкохол.

За изминалата година са станали четири убийства на територията на областта, всички са разкрити, високо е и нивото на пътна безопасност. По отношение на телефонните измами се отчита спад с около 20% като най-вероятно това се дължи на упоритата и постоянна работа с възрастни и самотно живеещи хора, които най-често са жертва на телефонни измами.

До края на тази година полицаите в страната ще имат нови униформи, които ще бъдат изработени от подходяща материя, за да създават удобство при работата на служителе на МВР, изцяло ще бъдат подменени и служебните им обувки, стана ясно от изявлението на зам. министър Стефан Балабанов. Той заяви, че счита за необходима тази промяна, тъй като униформите на служителите трябва да отговарят на съвременни критерии.

342 шкоди пък ще бъдат разпределени между 28 -те дирекции на МВР, за да бъде осъвременен автопаркът на полицията. Според зам. министър Балабанов това, че в момента се отчитат толкова добри показатели се дължи и на факта, че е имало и ръст в трудовите възнаграждения на полицаите.