ПТС „ Чудесия”  към Младежки дом- Пазарджик с художествени ръководители Таня Димитрова и Димитър Димитров за поредна година  обра призовите места на Младежкия фестивал на изкуствата  „Еврогрейд”.

Петнайстото издание на фестивала, организирано от EUROGRADE и  Асоциация български фолклор,  се състоя на 23 март в зала 11 на Националния дворец на изкуствата в София с участието на танцови формации от цялата страна.

„Чудесия” е победител във всички възрастови групи и в богата витрина на отличията на състава сега ще се подредят още две награди „Гран при” и две първи места.

Танцовите изпълнения на 130 деца от пазарджишкия танцов състав бяха оценявани от жури, съставено от изтъкнати български хореографи.

„За първи път тази година имаше и нова категория „Мини”- за танцьори до седем годишна възраст,и нашите  фантастични момичета и момчета грабнаха първата награда”, разказа Таня Димитрова. Всъщност  организаторите са били провокирани да  създадат категорията именно заради малките таланти от Пазарджик.

„Не мога да скрия гордостта си от това, че за 12 –та поредна  година „Чудесия” печели всички призови места в този престижен фестивал, сподели още Таня Димитрова. „Особено съм щастлива за най-малките ни танцьори, които сега се учат да бъдат победители.  За нас е огромна чест, че журито бе впечатлено от „Чудесия” и го определиха като най- добрия в страната. Заради  нивото на представяне, заради характера и високата класа на хореографиите и заради дисциплината и възпитанието , което показват нашите деца, подчерта ръководителят на състава.

За всички почитатели на фолклорната танцова магия  „Чудесия” подготвя концерт на открито  на 25 април , Велики четвъртък, на пл. „Константин Величков” в Пазарджик от 18.00 часа.

24чудесия1 24чудесия224чудесия3