Бизнесменът и общински съветник Благо Солов обяви, че ще се кандидатира за кмет на Пазарджик на предстоящите през октомври местни избори. Това ще бъде вторият му опит да заеме креслото на първия етаж в бялата сграда на бул. „България“2 в областния град. На предишните кметски избори прз 2015 г. той успя да събере 14.58% от вота на гласувалите в община Пазарджик. Четирима са общинските съветници на „Благо Солов в Съюз за Пазарджик“ в действащия общински съвет – освен него, адвокат Чавдар Чавдаров, Албена Кантарджиева и Благо Петров. Пресконференцията се състоя днес в Клуба на БТА в Пазарджик, а на нея присъстваха и съветниците.

„Тук израстнах и тук се създадох, и ми е малко тъжно от това, което се случва. Нашият град има потенциал. Много неща не ми харесват и вярвам, че можем да ги променим, можем да привлечем инвеститори и да разкрием нови работни места, разумно управление на общинските финанси, имаме нови възможности да променим града ни към по-добро. Дълго обмислях това решение, то е сериозно и отговорно. Хората са малко уморени и малко уплашени, не вярват в промяната. Вярвайте ми, можем. Вярвам в силата на всеки един човек, на всяка една личност, заедно сме много по-силни. С огорчение виждам вечер този призрачен град, младите хора отидоха да търсят препитание на друго място. Ще работя за един нов град с перспективи и бъдеще, да остават децата ни тук.

Нищо не се е променило за четири години, хората искат сигурност и по-ниски данъци. Ще работя за благото на този град, аз съм от Пазарджик и вие мепознавате, радвам се, че тук са колегите ми с които сме заедно през последните четири години. Дискутираме всички важни за града неща и мисля, че това е част от силата на нашата малка демократична общност. “ – заяви Благо Солов.

Той няма да разчита на политическа подкрепа на една конкретна партия, ще разчита на широка местна коалиция и желанието за промяна. „Подавам ръка на всеки човек, обикновения човек, който обича Пазарджик. Не съм против никой, желая на сегашния кмет здраве, вярвам, че той е направил много неща, но не всичко ми харесва. Срещу корупцията ще бъда безкомпромисен. С цифрата за безработицата се спекулира, как да има безработица, като хората просто ги няма. Улиците са празни. Излизам много по-подготвен за тези избори и през есента Пазарджик ще има нов кмет. Не купих нито един глас и през всички четири години спах спокойно.“ – допълни Благо Солов.

Според него за последните дванадесет години е могло да бъдат разкрити 12 000 работни места, но това не се е случило. Солов твърди, че е в състояние да привлече нови инвеститори благодарение на собствените си контакти. „Не са важни големите инвеститори, а да създадем добронамерена среда за желаещите да инвестират и работят тук.“ – смята Благо Солов.

В заключение подкрепа към кандидатурата на Благо Солов изказа Чавдар Чавдаров, а Солов заяви, че ще има листа с общински съветници, както и кандидати за кметове на населените места в общината.