Двама души бяха допуснати до втория етап на конкурса за възлагане управлението на „Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания – Пазарджик” ЕООД гр. Пазарджик. След запознаване и проверка на подадените от кандидатите документи за участие в конкурса до събеседване бяха допуснати Костадинка  Сотирова и Румен Аврамов.

Те отговарят на изискванията да имат магистърска степен по медицина, специалност пулмология, или икономика, квалификация по здравен мениджмънт, най-малко три години стаж и трябваше миналия петък да представят пред комисията общински съветници с председател Радка Кежева програмата си за развитието, и дейността на лечебното заведение за три годишен период.

Припомняме, че до процедурата по избор на нов шеф на Специализираната белодробна болница в областния град се стигна след като договорът с дългогодишния ръководител на лечебното заведение д-р Никола Пенчев изтече, а по-късно лекарят сам е заявил желанието си да се оттегли заради преклонната си възраст.

При обявяването на решението му по време на сесия на ОбС кметът Тодор Попов изказа специални благодарности към д-р Пенчев за дългогодишната му вярна служба, в резултат на която лечебното заведение днес е стабилно и добре работещо. Дружеството е 100% общинско, а след три успешни мандата на д-р Пенчев е в много добро финансово състояние.

.